direct naar inhoud van 2.1 Bestaande situatie
Plan: Delden-Noord, herziening St. Elisabeth e.o.
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1735.SDxElisabeth-VS10

2.1 Bestaande situatie

Verpleeghuis St. Elisabeth is bestemd voor mensen met lichamelijke of geestelijke klachten. In het woonzorgcentrum zijn verplegers, verzorgers en huisartsen aanwezig. St. Elisabeth biedt ook paramedische zorg. Dit is zorg die tot doel heeft de bewoners weer zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren, zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diƫtetiek, maatschappelijk werk en psychische hulp. Tussen het verpleeghuis St. Elisabeth en het aangrenzende verzorgingshuis De Wieken, eveneens onderdeel van CarintReggeland vindt een nauwe samenwerking plaats.

Het huidige verpleeghuis heeft plaats voor 156 cliƫnten.

Het verpleeghuis ligt aan de Langestraat 74, in het noorden van de kern Delden en in de nabijheid van de provinciale wegen N346 (Rondweg) en N741 (Europalaan). Het centrum van Delden met verschillende voorzieningen ligt direct ten zuiden en oosten van de planlocatie. Ook de bushalte voor de streekbus ligt in de directe omgeving. Het NS-station van Delden ligt op ongeveer een kilometer afstand van het verpleeghuis.

afbeelding "i_NL.IMRO.1735.SDxElisabeth-VS10_0003.png"

Afbeelding 3: Ligging verpleeghuis ten opzichte van overige functies (bron: IAA architecten)

De huidige hoofdbebouwing bestaat uit maximaal vijf bouwlagen afgedekt met een plat dak. De achterliggende aanbouwen bestaan uit maximaal twee bouwlagen, eveneens afgedekt met een plat dak.

Zowel in functionele als in technische zin voldoet de bebouwing niet meer aan de eisen van deze tijd. Om die reden is besloten om over te gaan tot sloop en nieuwbouw van de huidige bebouwing. Ook voor De Wieken wordt in de nabije toekomst een verbetering van de ruimtelijke uitstraling voorgestaan. De locatie De Wieken maakt echter geen onderdeel uit van onderhavig bestemmingsplan.

afbeelding "i_NL.IMRO.1735.SDxElisabeth-VS10_0004.png"

afbeelding "i_NL.IMRO.1735.SDxElisabeth-VS10_0005.png"

afbeelding "i_NL.IMRO.1735.SDxElisabeth-VS10_0006.png"

Afbeeldingen 4, 5 en 6: Bestaande bebouwing St. Elisabeth (bron: IAA Architecten)