direct naar inhoud van 1.1 Aanleiding
Plan: Bedrijventerrein Haven (Goor)
Status: ontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1735.KNxGOOxACTHVx-OP01

1.1 Aanleiding

In de gemeente Hof van Twente is een traject gestart om een aantal verouderde bestemmingsplannen te actualiseren, te standaardiseren en te digitaliseren. Daarbij zal gedurende het actualiseringstraject het aantal bestemmingsplannen binnen de gemeente worden teruggebracht.

De aanleiding voor het opstellen van het onderhavige bestemmingsplan is het treffen van een moderne regeling voor het plangebied van de vigerende bestemmingsplannen voor het bedrijventerrein Haven te Goor en het aangrenzende woongebied ten noorden van de Haaksbergerweg. Het nieuwe bestemmingsplan biedt geen mogelijkheden tot uitbreiding van het bedrijventerrein en tot grote veranderingen in de aard van de aanwezige bedrijven en is daarom consoliderend van aard.

Het voorliggende bestemmingsplan voldoet aan de wetgeving. Het plan is opgezet conform de laatste stand van het Handboek standaard digitale bestemmingsplan van de gemeente Hof van Twente en de StandaardVergelijkbare Bestemmingsplannen (SVBP). De SVBP is een landelijke standaard.